Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf > Portfolios > Grond-en wegenbouw > Herinrichting Dorpshaven Numansdorp

HERINRICHTING DORPSHAVEN NUMANSDORP

Bij dit project is de volledige Dorpshaven voorzien van een aantrekkelijkere uitstraling. De volledige haven is opnieuw ingericht en bestraat. Voor een deel van de bestrating zijn de oude materialen hergebruikt, namelijk de keien. Voor de rest van de bestrating is gebruik gemaakt van nieuwe materialen. Hierdoor is de dorpshaven volledig vernieuwd maar een deel van de authentieke uitstraling bewaard gebleven. Hierdoor is het onderscheid tussen wandelen, parkeren en rijden duidelijker gemaakt. 

 

Ook is de kademuur volledig vernieuwd. De constructie van de oude kademuur bleek niet toekomstbestendig. Er is een damwand geplaatst zodat de hele constructie weer stabiel en veilig is. Op de damwand is een deksloof aangebracht, een betonnen rand die de damwand op zijn plek houdt en zorgt voor de mooie stoere afwerking. 

 

Mooi aan dit werk is dat het een combinatie is tussen grond- en wegenbouw en de waterbouw. Om dit goed uit te voeren is het werk deels vanaf het land, deels vanaf het water uitgevoerd. 

 

Belangrijk bij dit werk was dat de dorpshaven gebruiksklaar moest zijn voor het nieuwe vaarseizoen zou starten. Ondanks dat er een flinke vorstperiode is geweest was de haven volledig klaar voor gebruik voor het nieuwe vaarseizoen startte.

KLANT: Numansdorp

JAAR: Oktober 2017 - April 2018

WERKZAAMHEDEN: Waterbouw

 

Overige projecten

Museumstraat Dordrecht

Kraaijeveld is aan het werk in het Centrum van Dordrecht,…

Schepenstraat Rotterdam

Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf is aan het werk in de Schepenstraat in…

Herinrichting Dorpshaven Numansdorp

Bij dit project is de volledige Dorpshaven voorzien van een…

Insteekhaven Villa Augustus Dordrecht

Sinds week 11 is het werk “Insteekhaven Villa Augustus” gestart.…

TOP